Començarem per Catalunya on visc jo. Us ensenyare a fer un postre molt típic, la crema catalana.
INGREDIENTS:
- 1 litro de llet sencera
- 6 rovells de ous grans ( Ous L)
- 100 grams de sucre per la crema catalana
- Una mica més de sucre per caramelitzar per sobre
- 40 grams de maicena
- La pell de mitja taronja
- La pell de mitja llimona
- Una branqueta de canyella de la mesura d'un dit.
ELABORACIÓ
Reservem mig got de llet i posem la resta a bullir amb el canó de canyella i la pell de llimona. A banda, barregem els rovells amb el sucre i dissolem el midó amb la mica de llet reservada.
Reservem mig got de llet i posem la resta a bullir amb el canó de canyella i la pell de llimona. A banda, barregem els rovells amb el sucre i dissolem el midó amb la mica de llet reservada.
Colarem la llet bullida i hi afegirem els ous amb el sucre i el midó dissolt. Posarem la mescla a foc baix i sense deixar de remenar esperarem que vagi prenent cos just fins que comenci a arrencar el bull, moment en el que la traurem del foc. És important que no arribi a bullir.
Seguidament abocarem la crema en una safata o bé en cassoletes de terrissa individuals i la deixarem refredar. Just abans de servir-la hi tirarem sucre pel damunt i la cremarem amb una planxa de ferro colat ben roenta o bé amb un bufador de cuina.
GRACIÈS PER LA VOSTRA ATENCIÓ!
GRACIÈS PER LA VOSTRA ATENCIÓ!
No hay comentarios:
Publicar un comentario