jueves, 27 de octubre de 2016



Començarem per Catalunya on visc jo. Us ensenyare a fer un postre molt típic, la crema catalana.

INGREDIENTS: 
 crema catalana
  • 1 litro de llet sencera
  • 6 rovells de ous grans ( Ous L)
  • 100 grams de sucre per la crema catalana
  • Una mica més de sucre per caramelitzar per sobre
  • 40 grams de maicena
  • La pell de mitja taronja
  • La pell de mitja llimona
  • Una branqueta de canyella de la mesura  d'un dit.
ELABORACIÓ
Reservem mig got de llet i posem la resta a bullir amb el canó de canyella i la pell de llimona. A banda, barregem els rovells amb el sucre i dissolem el midó amb la mica de llet reservada.
Colarem la llet bullida i hi afegirem els ous amb el sucre i el midó dissolt. Posarem la mescla a foc baix i sense deixar de remenar esperarem que vagi prenent cos just fins que comenci a arrencar el bull, moment en el que la traurem del foc. És important que no arribi a bullir.
Seguidament abocarem la crema en una safata o bé en cassoletes de terrissa individuals i la deixarem refredar. Just abans de servir-la hi tirarem sucre pel damunt i la cremarem amb una planxa de ferro colat ben roenta o bé amb un bufador de cuina.



GRACIÈS PER LA VOSTRA ATENCIÓ!

No hay comentarios:

Publicar un comentario